Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Twitter Facebook Google Plus
Acasa » Personalitati » Johnny Raducanu

Johnny Raducanu

Pe numele sau real Raducan Cretu, s-a nascut intr-o familie de romi cu traditii muzicale de peste trei sute de ani. La 19 ani, s-a remarcat cu talent de interpret de jazz la contrabas, iar studiile muzicale si le-a facut la Iasi, apoi la Cluj, iar intr-un final a ajuns la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucuresti.

Indrumator activ al tinerei generatii, Johnny Raducanu este considerat un veteran al muzicii romanesti de jazz. A plecat dintre noi pe data de 19 septembrie 2011. In ultimul sau interviu Johnny Raducanu lauda calitatile vocale si instrumentale ale unor romi extrem de talentati si celebri.
Damian Draghici este cel despre care maestrul Johnny Raducanu spunea ca este un tanar care promite. Nascut intr-o familie muzicala, a inceput sa invete sa cante la nai la varsta de 10 ani, dupa ce cantase la diferite instrumente de la varsta de 3 ani. La 15 ani canta si inregistra deja cu

Orchestra Radio din Bucuresti. Are 18 albume inregistrate, iar astazi este senator in Parlament.

Unul dintre cele mai importante evenimente pentru comunitatea romilor a fost Gala Excelentei Romilor – invitat Daniel Vasile, presedintele Agentiei Nationale pentru Romi.