Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Twitter Facebook Google Plus
Acasa » Personalitati » Sorin Sandu

Sorin Sandu

Sorin Sandu este actor la Teatrul Masca, moderatorul emisiunii „Și eu m-am născut în România” (Prima TV), absolvent al Universității Politehnice din Bucureşti și al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică (UNATC)

 

Sorin Sandu se află în rândul celor care se mândresc cu originile lor. Poartă pentru tatăl său o admirație profundă și-l recunoaște ca model și azi. Prin cursul de limba romani ținut de profesorul Gheorghe Sarău, a ajuns să cunoască mai mulți activiști pentru drepturile omului și s-a alăturat echipei Romani Criss, în care lucrau Nicolae Gheorghe și alți tineri romi dornici să aducă schimbări în comunitățile de romi.

Sorin vorbește cu patos despre limba romani, rămasă aproape nealterată timp de 1000 de ani. Spune că elementul fascinant al culturii rome este acela că a rezistat în timp, deși a fost transmisă doar pe  cale orală. Sorin crede că cei care nu sunt romi ar trebui să fie curioși să-i cunoască, mai degrabă decât să îi judece.

Vorbește despre romi cu admirație, fiind în același timp trist că politica din România exploatează această minoritate în scopuri electorale în loc să o ajute și să o susțină.  Sorin joacă în „Jekh rat lisame”, primul spectacol de teatru din România jucat în limba romani. Spectacolul este o adaptare după piesa „O noapte furtunoasă” de I.L.Caragiale și este supratitrat în limba română.

Materiale preluate din: http://romanobutiq.ro